HETSTEEN der wijzen

Kids / Animatie

- Vanaf 19 mei opent HETSTEEN weer zijn deuren. Het Steen krijgt een kindvriendelijke invulling en wordt feestelijk geopend voor het grote publiek tijdens het weekend van 19 en 20 mei. HETPALEIS herdoopt het oudste gebouw van de stad in 'HETSTEEN der wijzen', een actief vragenhuis voor jonge dromers, denkers en doeners. Om in 2012 en 2013 tot een kwalitatieve invulling van het Steen te komen, besloot de stad om een samenwerking aan te gaan met het kindertheaterhuis HETPALEIS. HETPALEIS zal de komende twee seizoenen een pilootproject uitwerken om de nieuwe toon te zetten. Voor het pilootproject koos HETPALEIS het thema water. Zonder water geen Steen, zonder Steen geen Antwerpen. Kleine en grote (be)zoekers mogen er fantaseren, filosoferen en experimenteren. Er komen originele en actieve ateliers, rondleidingen en tentoonstellingen rond het thema water. In Het Steen der wijzen ondernemen kinderen een spannende tocht waarin ze dromen, denken en doen. Ze mogen er vragen stellen en beantwoorden. Elk antwoord is het begin van een nieuwe vraag. Van een volgende vraag. Van een volgende vraag. Tijdens de schooldagen zullen heel wat klassen de kans krijgen om van het aanbod te proeven. Tijdens de schoolvakanties en de weekends richt de werking zich tot individuele participanten en de vele jeugdverenigingen en jeugdorganisaties in onze stad. Erfgoed, kinderen, Antwerpen en Toerisme zijn de DNA-elementen van de hele werking. Stel jouw Wereldwaters tentoon! Het Steen der wijzen zoekt water uit alle werelddelen. Wie naar de Amazone, de Ganges, de Wolga, de Po, de Rode Zee, de Baltische Zee of de Mississippi is geweest en dit water bewaard heeft, kan het tentoonstellen in Het Steen der wijzen. Geïnteresseerden labelen hun fles en brengen het mee naar het openingsfeest van Het Steen der wijzen op zaterdag 19 en zondag 20 mei, met vermelding van de streek waar het water vandaan komt en hun naam.


HETPALEIS
Theaterplein 1
Antwerpen 2000
www.hetpaleis.be/

Over HETSTEEN der wijzen

kleine professoren experimenteren zonder al te veel ontploffingsgevaar

Steengoede redenen voor een bezoek aan Het Steen
Nu het Scheepvaartmuseum verkaste richting MAS, onderging Het Steen een fanatieke verjongingskuur. Het Paleis en Stad Antwerpen toverden het steenoude gebouw om tot een droomlocatie voor kinderen en herdoopten het tot 'Steen der Wijzen'. Als thema kozen ze water, want water is de belangrijkste bron van leven. Helaas zal je met dit argument je kroost niet erg enthousiast krijgen... Wij ontdekten enkele redenen die misschien meer resultaat zullen boeken.
Spannend laboratorium
Waarom is water nat? Waarom loopt het eigenlijk weg en blijft het niet gewoon stilstaan? Is er water op de maan? Wanneer zal al het water opgedronken zijn?... Het Steen is een actief vragenhuis waar je koters de gekste vragen mogen stellen. Naast een filosofisch atelier is er ook een 'laboratorium' waar kleine professoren proeven kunnen uitvoeren zonder al te veel ontploffingsgevaar.
Knutselparadijs
Op de Open Ateliers mogen je kids naar hartenlust met verf smossen. Ze laten hun fantasie de vrije loop en bedenken nieuwe soorten diepzeevissen, bouwen boten of verzinnen zeemonsters. Verder herbergt Het Steen der Wijzen een spannende, interactieve, wereldwaterverzameling. Je kids kunnen hun eigen fles vullen met authentiek water van de Mississippi of uit de sloot achter jullie huis en zo meebouwen aan de tentoonstelling. Of gewoon eens komen checken of water uit Groenland wel echt groen ziet en water uit de Gele Zee geel.
Watergevecht
Water dient niet enkel als bron van alle leven. Het heeft nog enkele andere functies:1)Het is fantastisch speelgoed. Want eerlijk, wat is er nu leuker dan een goed watergevecht?! Op de waterspeelplaats met zandbakboten gaan je kids elkaar te lijf terwijl jij geniet van een wijntje (of gratis glaasje kraantjeswater) in de waterbar. Oppassen voor uit de koers geraakte waterballonnen! 2)Je kan er mooie muziek mee maken. Tijdens de Cultuurmarkt maken twee muzikanten en een acteur met behulp van een accordeon, een hobo, twee emmers water en rubberlaarzen 'Watermuziek' van Händel.
Filmstudio
Kids die logischerwijs niet meer naar huis willen, kunnen deelnemen aan de Grote Waterconferentie. Deze marathonversie verzekert vijfdubbele pret, van maandag tot vrijdag. Naast waterspelen, waterverhalen, waterexperimenten en waterbouwwerken zullen je kinderen ook een animatiefilm maken. Terloops worden op ludieke wijze nog enkele milieuproblematieken aangekaart. Je kids keren als heuse waterologen terug naar huis!

woord Joni Horemans
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over HETSTEEN der wijzen

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer Kids / Animatie

Meest bekeken events

Vandaag 187 evenementen

DM.city Antwerpen Agenda


ZO MA DI WO DO VR ZA
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

zoek op genre

Expo (114), Kids (94), Muziek (72), Party (17), Podium (97)
metriweb resto | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden