PIETAS - Jan Fabre

Expo / Expo's / Musea

- Met PIETAS geeft Jan Fabre op een poëtische manier gestalte aan een hoogst persoonlijke denkwereld waarin het onophoudelijke proces van de metamorfose centraal staat. Een ode aan ons menselijk bestaan.<p class="uiv-source">Bron: <a href="http://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/pietas jan fabre/c1f59cbc-e4a2-4b28-b633-e384432509e5">UiTinVlaanderen.be</a></p>


stad Antwerpen

Over PIETAS - Jan Fabre

De echte meerwaardezoeker weet dat het zoeken meer waard is dan de meerwaarde zelf. Maar deze zomer wordt het je wel erg makkelijk gemaakt in de koekenstad. Van alle kanten komt er Hedendaagse Kunst op je af. Een greep uit het aanbod.

Het Middelheim openluchtmuseum wordt liefst vijf hectare groter. Dat zijn zo'n acht voetbalvelden betekenis en cultuur die worden veroverd op de leegte van het bestaan. Spilfiguur en curator is architect Paul Robbrecht, die ook een nieuw paviljoen liet bouwen. Deze architect ontwierp ook de vermaledijde Lange Wapper. Waar de brug in volksprotest ten onder ging, is er nu alom lof voor het bescheiden en in de natuur overvloeiende bouwwerk waar de meer fragiele kunst te bewonderen is. Robbrecht haalde ook enkele internationale kleppers naar het Middelheim, met Ai Weiwei, de enige bekende Chinees ter wereld, als absoluut hoogtepunt.
Permanent. Info: www.middelheimmuseum.be.

In de vernieuwde Parkloods in Park Spoor Noord strijkt een Belgische superster neer. De Pietas van Jan Fabre maakten furore tijdens de biennale van Venetië. De apotheose van de tentoonstelling is het beeld van Michelangelo, waarin Fabre zelf de plaats inneemt van de Christusfiguur en het gelaat van de Madonna vervangen is door een schedel. Met vilten pantoffels mag de toeschouwer het met 24 karaats bladgoud belegde podium betreden.
T.e.m. 15/9. Info: www.angelos.be.

Voor het MAS is er een andere artistieke schedel te ontdekken. Als je beneden op het plein loopt heb je het niet door. Pas als je hoger klimt op de gaanderij merk je de gigantische doodskopmozaïek op het plein. De sterfelijkheid, die je niet zag toen je beneden met dagelijkse beslommeringen bezig was, zie je nu plots wel. Dead Skull van Luc Tuymans is op zijn mooist wanneer het net geregend heeft en een zonnetje de kop opsteekt. Dan glimt de gruwelkop het gretigst.
Info: www.mas.be.

Extra City kampt met het imago nogal ontoegankelijk te zijn. Dat is begrijpelijk wanneer je jezelf omschrijft als 'autonoom centrum dat ageert als platform en instigator van experimenteel handelen en denken'. Nochtans moet je de ontoegankelijkheid vooral letterlijk nemen. Een rolstoelgebruiker of bejaarde zal niet makkelijk de steile, externe trapconstructie overwinnen om het kunstcentrum binnen te geraken. Maar de oogst loont. Er lopen twee interessante foto-tentoonstellingen.
T.e.m. 29/7. Info: www.extracity.org.

woord Bart Van Peel
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over PIETAS - Jan Fabre

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer Expo / Expo's / Musea

Meest bekeken events

Vandaag 0 evenementen

DM.city Antwerpen Agenda


ZO MA DI WO DO VR ZA
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

zoek op genre

Expo (104), Kids (86), Muziek (70), Party (21), Podium (76)
metriweb resto | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden