Sofie Palmers & Katrien Pierlet "You May Find Yourself"

Podium / Theater

- Een theatervoorstelling op locatie Vrouw: We kunnen natuurlijk maar proberen, he.Meisje: Mhm. Terwijl sommige mensen kunnen op één dag alles om zeep helpen! Doelbewust.Vrouw: Huh? Was dat een vos?Meisje: Stel nu dat iedereen eens met alles stopt. Soort van totale staking.Vrouw: Allez jong. Ne vos.Meisje: Totale stilstand, zonder gedachten, zonder verlangens. Alleen een beetje wind. Die beweging brengt. Een gigantische siëstaVrouw: Ik ken dat alleen van op school. En dan ineens sterven ze uit. Typisch.Meisje: Maar dat is zo goed als dood zijn op dat moment, natuurlijk.Vrouw: Dat was gewoon een dikke rosse katMeisje: Hier is het naar rechts en daar moet het zijn. YOU MAY FIND YOURSELF speelt zich af op een verlaten plek terwijl de avond valt. Twee vrouwen ontmoeten elkaar, bij toeval. Ze praten, zwijgen, roepen, wachten. Naarmate de tijd verstrijkt worden ze langzaam gedwongen zich open te stellen voor mekaar en verandert het landschap rondom hen mee. tekst & spel: Sofie Palmers en Katrien Pierletvorm: Michiel Soetetechnische ondersteuning: Kristof Oosterlynckbeeld foto: Agata Wlodarskaadvies geluid: Roeland Luytenzakelijke ondersteuning: Ruth MariënIn samenwerking met Scheld'apen, CCBe, Theater aan Zee, De TijdMet dank aan STUK, De Tijd, Petrol, Barbara Serulus, Marijn Lems, Arne Sierens, Kornél, Talking Heads, Mieke VersypMet de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Vlaamse OverheidBron: UiTinVlaanderen.be


ccBe - Cultuurcentrum Berchem
Driekoningenstraat 126
Berchem 2600
www.ccberchem.be/

Over Sofie Palmers & Katrien Pierlet "You May Find Yourself"

Wie nooit iets probeert, geraakt nooit ergens

Altijd spannend, wanneer twee jonge speelsters de uitdaging aangaan om samen iets te maken, op locatie dan nog wel, en - anders dan het oorspronkelijke opzet was - woordloos. Al was het maar om aan den lijve te ervaren dat theater meer nodig heeft dan mooie plaatjes alleen. Katrien Pierlet (Studio Orka, Laika, ...) en Sofie Palmers (fABULEUS, De Tijd) pompen hard maar verzuipen tenslotte, met opgeheven hoofd.
Ken je die momenten, waarop je het gevoel hebt op een doodlopend spoor in je leven te zitten, en een ontmoeting met een toevallige passant onverwachts nieuwe perspectieven opent? Zo'n moment waarop een praatje met of een eenvoudig gebaar van een volslagen vreemde volstaat om je uit je mentale isolement te halen? Het zijn magische ontmoetingen. Over zo'n tijdelijk verbond, even snel gesmeed als ontbonden, lijkt You may find yourself te gaan. Twee vrouwen botsen op elkaar. Ze zitten allebei met iets, de woede kolkt rond in hun lijf. Alles moet kapot. Een korte periode worden ze zielsverwanten. Wanneer ze elkaar weer loslaten is zeker een van beide levens veranderd. En dat volstaat.
Wat niet volstaat, is de manier waarop Katrien Pierlet en Sofie Palmers dit intrigerende gegeven op locatie zetten. Na een bijzonder krachtig openingsbeeld zakt de dramaturgie van de ontmoeting als een pudding in elkaar. Er worden een aantal mooie, esthetische beelden opgezet, en de dames gooien met ware doodsverachting hun lijf en alle energie die daarin schuilt in de strijd. Maar met energie alleen halen ze het niet. Wat wezenlijk ontbreekt is een fond van betekenisgeving - weten ze zelf wel wat er met hun personages aan de hand is, wat deze vrouwen drijft, waar dat geweld vandaan komt? Het is niet nodig dat aan een publiek te vertellen, maar de maker zelf moet het glashelder weten, wil hij zijn personage enige diepgang geven. Een tweede zwakte zit hem in een onderschatting van de locatie. Naast een aantal technische problemen (zichtlijnen!) wordt de locatie nauwelijks geïntegreerd als medespeler - ze blijft oppervlakkig decor, zij het van zo'n grote schoonheid dat ze soms de actie die in haar schoot plaatsvindt dreigt weg te spelen.
Alles aan You may find yourself wist erop dat de twee speelsters zich mispakt hebben aan de ambacht van het maken, aan de precisie waarmee beelden na elkaar moeten gezet worden, aan de techniciteit die locatietheater nodig heeft. Maar wie nooit iets probeert geraakt nooit ergens. Uitkijken dus, naar de volgende Palmers&Pierlet.

woord Evelyne Coussens
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Sofie Palmers & Katrien Pierlet "You May Find Yourself"

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer Podium / Theater

Meest bekeken events

Vandaag 0 evenementen

DM.city Antwerpen Agenda


ZO MA DI WO DO VR ZA
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

zoek op genre

Expo (106), Kids (87), Muziek (87), Party (24), Podium (80)
metriweb resto | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden