Two Sink, Three Float

Podium / Dans

- Er is een wereld - een onderwereld - die we niet zien, die zich zelden vertoont. Of toch? Drie dansers/zwemmers/duikers nemen je mee in een mooi verhaal dat zich afspeelt op, in én onder water. Ze tonen je wat normaal gezien verborgen is.

Iets vanzelfsprekends als ademen wordt hier heel speciaal. Zeker voor de dansers, die tussen nat en koud en te weinig lucht de mooiste beelden doen verschijnen. Een krachttoer die je keer op keer verbaast.

Trek even weg uit de stad en geniet van een mooie, eenvoudige dansvoorstelling over kleine dingen, over diepte en gewichtloosheid. Zalig genieten midden in de natuur.
Na een kleine wandeling (10 min.) bereik je het water. Er is geen tribune, maar je kan op de oever zitten. Deze korte, eenvoudige voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.


Zomer van Antwerpen

Over Two Sink, Three Float

Studio Eclipse is een compagnie die zich graag laat inspireren door de buitenwereld. Voor Two Sink, Three Float duiken ze - letterlijk - het water in. De voorstelling speelt zich af op en in het water en suggereert een onderwaterwereld die je normaal niet te zien krijgt. Het lijkt of je een glimp opvangt van wat zich anders schuilhoudt.

Als echte vissen
Drie dansers nemen je mee in een mooi verhaal over kleine dingen en verbazen je met prachtige beelden. Geïnspireerd door nattigheid en het droge, spelen ze met diepte en gewichtloosheid, zoekend naar hun evenwicht, letterlijk maar ook tussen elkaar en met de elementen. Het bewegingsmateriaal komt voort uit de fysieke mogelijkheden en beperkingen die het water en het drijvende platform met zich meebrengen. Ze drijven, glijden, steunen of zinken, laten los of grijpen, slepen of blijven liggen. De illusie wordt gewekt dat ze als echte vissen onder water kunnen ademen.

Driehoeksverhouding
De omgeving bepaalt de voorstelling en tegelijk wordt de omgeving door de beweging omgevormd tot een surrealistisch geheel. Bevreemdend, maar de twee vrouwen en de man, hun spel van loslaten, vasthouden en achterlaten, zijn eigenlijk heel herkenbaar. Er ontstaat een gedanste driehoeksverhouding op en in het water, waarbij het vlot dienst doet als baken en aanmoediging om te zoeken naar vernieuwing. De drie dansers vertalen dit verhaal naar dierlijke, acrobatische bewegingen.

Houvast vs. spanning
Wat blijft drijven en wat is gedoemd om te zinken als de balans wordt gezocht tussen het houvast van het alledaagse en de spanning van het onbekende? Regisseur Satya Roosens: 'Het vlot staat symbool voor het waarneembare, het bewuste, het bekende. Het water symboliseert het verborgene, onderbewuste, ongrijpbare.'

De voorstelling toerde al de wereld rond en landt nu op de Zomer van Antwerpen. Ideaal om even tot rust te komen in een stukje groen.

woord Lene Van Langenhove
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Two Sink, Three Float

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer Podium / Dans

Meest bekeken events

Vandaag 137 evenementen

DM.city Antwerpen Agenda


ZO MA DI WO DO VR ZA
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

zoek op genre

Expo (114), Kids (94), Muziek (72), Party (15), Podium (89)
metriweb resto | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden