The Hole (3D)

Thriller 1u38, 2011

van
Joe Dante
cast
Haley Bennett, Ali Cobrin, Bruce Dern, Nathan Gamble, Quinn Lord, Chris Massoglia, Teri Polo
oorsprong
Verenigde Staten
Bekijk de trailer van deze film op Cinebel
The Hole (3D) 1

Over The Hole (3D)

'De venijnige verschijningen zijn gelinkt aan trauma's die de protagonisten in het verleden opliepen.'

Na de kolossale crash van zijn Looney Tunes-bioscoopbewerking Back in Action keerde Joe Dante Tinseltown voorgoed de rug toe. De meeste multiplexmongolen gaven daar geen moer om, liefhebbers van de betere B-prent huilden stilletjes. De Amerikaanse cineast had hun harten immers jarenlang verwarmd met pulppareltjes als Piranha, The Howling, Gremlins en Matinee.
Gelukkig gaf Dante af en toe nog een teken van leven met fel gesmaakte televisieprojecten - zijn Masters of Horror-aflevering Homecoming over een stelletje herrezen oorlogsslachtoffers is verplichte kijkkost. En dankzij de steun van een onafhankelijke productiemaatschappij kan hij nu terug schilderen op het canvas waar zijn heerlijke huiverreizen het best tot hun recht komen.
En ja, hoor: al vanaf de eerste sfeervolle camerakraanbeweging is het raak. In de handen van een of andere hedendaagse Hollywoodhoer zou het verhaaltje van een moeder en haar twee constant kibbelende zoons onmiddellijk verworden tot een opeenstapeling onuitstaanbare clichés. Dante maakt de jongelingen daarentegen tot complexe figuren, komt dialoog- en verwijzinggewijs sardonisch subversief uit de hoek en deinst er niet voor terug om the girl next door écht hot voor te stellen.
Wanneer het onwetende drietal een geheimzinnig keldergat opent, gaan de poppen letterlijk en figuurlijk aan het dansen. Een clownsfiguur kan qua gruwelijkheid de strijd aan met Chucky uit Child's Play. Een mankend meisje veegt de vloer aan met de meeste recente filmmonsters. En over die schimmige bodybuilder durven we niet schrijven uit vrees dat hij in onze slaapkamer opduikt.
Dat al deze venijnige verschijningen gelinkt zijn aan trauma's die onze puisterige protagonisten in het verleden opliepen, geeft het griezelig geheel een psychologische diepgang die de meeste soortgenoten dezer dagen ontberen. Bovendien siert het Dante dat zijn fantasiewereld meer gemeen heeft met het expressionisme uit Das Cabinet des Dr. Caligari dan met de postironische knutselchique van Gondry en co. Vertrouwde men contemporaine filmfranchises als de Twilight- en Harry Potter-films maar aan een dergelijke genregrootmeester toe!

woord Steven Tuffin
The Hole (3D) 2 The Hole (3D) 3 The Hole (3D) 4 The Hole (3D) 5 The Hole (3D) 6

Synopsis The Hole (3D)

Susan verhuist met haar twee tienerzoons naar een landelijk huis. Wanneer de twee broers in de kelder een geheime deur ontdekken, welk naar een donker, bodemloos hol leidt, realiseren ze zich dat het een doorgang is naar hun duisterste nachtmerries en angsten.

      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over The Hole (3D)

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

Programmatie The Hole (3D)

Release datum: 02/03/2011

DM.city Antwerpen film


zoek op sterren


datum

vrijdag 30/1, zaterdag 31/1, zondag 1/2, maandag 2/2, dinsdag 3/2, woensdag 4/2, donderdag 5/2

genre

Animatie (2) , Avontuur (1) , Drama (2) , Drama/Kom. (1) , Familiefilm (1) , Komedie (3) , Muziek (1)

zoek bioscoop

binnenkort in de zalen

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden