Dirty mind

Komedie 1u30, 2009

van
Pieter Van Hees
cast
Wim Helsen, Robby Cleiren, Frank Focketyn, Kristine Van Pellicom, Sien Eggers, Peter Van den Begin, Adriaan Van Den Hoof
oorsprong
België
website
www.dirtymindthemovie.be/
Bekijk de trailer van deze film op Cinebel
Dirty mind 1

Over Dirty mind

'Wim Helsen-fans zullen hun hartje kunnen ophalen'

Eigenlijk hebben we niks dan respect voor opkomend Vlaams filmmaker Pieter Van Hees. Na het doorzwemmen van vele troebele waters is hij er in geslaagd om op minder dan een jaar tijd maar liefst twee langspeelfilms de nationale bioscopen in te jagen. Bovendien kunnen we nu reeds spreken van een typische Van Hees-stijl: de man houdt er immers van om zaken te combineren.

In zijn meer dan beloftevolle debuut Linkeroever verweefde hij een mysterieus horrorverhaal en een tragische liefdeshistorie tot een meeslepende studie over de duizelingwekkende ups en de deprimerende downs van een hartstochtelijke relatie. In zijn nieuwe film gaat hij een stapje verder en combineert hij de komische kwaliteiten van Wim Helsen met een sombere relatiegeschiedenis én een wetenschappelijk drama.

De bekende cabaretier/tv-figuur/stand-upcomedian speelt Diego, een ziekelijk verlegen loser die samen met zijn zelfzekere broer Cisse (rol van Robby Cleiren) filmstunts verzorgt. Wanneer hij op z'n hoofd valt tijdens een van deze levensgevaarlijke ondernemingen verandert hij echter in Tony T, een stoere bink die wilde monologen afsteekt en aan de lopende band grieten versiert. 'Des te beter!', denk je dan natuurlijk. Maar de aantrekkelijke neurologe Jaana (rol van Kristine Van Pellicom) gooit roet in het eten wanneer ze meldt dat haar patiënt ingrijpende hersenchirurgie moet ondergaan. Doet hij dat niet, dan zal hij mettertijd compleet doorslaan.

Wim Helsen-fans zullen hun hartje kunnen ophalen: Dirty Mind is perfect op zijn maat geschreven. Zowel de onhandige Diego als de vurige Tony zijn kolfjes naar zijn hand. Mensen die niet 'into' Helsen zijn, waaronder wij, hebben echter een probleem. Het gaat hier namelijk om een regelrechte 'one man show'. Ondanks de vele personages - je herkent o.a. Peter Van Den Begin, Sien Eggers en Adriaan Van Den Hoof - krijg je nooit het gevoel dat je naar een ensemblefilm zit te kijken.

Bovendien lopen de komische, romantische en wetenschappelijke scriptelementen elkaar voortdurend voor de voeten, waardoor het eindresultaat nooit écht grappig, meeslepend of interessant wordt. De uitdagende hutsepotaanpak van Van Hees blijkt dus spijtig genoeg nog niet helemaal op punt te staan.
(Steven Tuffin)

Dirty mind 2 Dirty mind 3 Dirty mind 4 Dirty mind 5 Dirty mind 6 Dirty mind 7 Dirty mind 8 Dirty mind 9 Dirty mind 10 Dirty mind 11

Synopsis Dirty mind

Na een ongeval verandert de verlegen Diego in de stoere Tony T, na onderzoek blijkt dat hij aan het 'frontaal syndroom' lijdt. Hij wordt dan ook de observatiecase bij uitstek voor de neurologe Jana. Diego's omgeving hoopt op een snelle genezing, buiten Diego zelf. Hij voelt zich herboren en de wereld ligt aan zijn voeten. Een zwarte komedie over haantjesgedrag en wangedrag, over liefde en neurologische doortastendheid.

      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Dirty mind

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

Programmatie Dirty mind

Release datum: 28/01/2009

meer Komedie

DM.city Antwerpen film


zoek op sterren


datum

donderdag 29/1, vrijdag 30/1, zaterdag 31/1, zondag 1/2, maandag 2/2, dinsdag 3/2, woensdag 4/2

genre

Animatie (2) , Avontuur (1) , Drama (1) , Drama/Kom. (1) , Familiefilm (1) , Komedie (3) , Muziek (1)

zoek bioscoop

binnenkort in de zalen

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden