Bolt

Komedie 1u37, 2009

van
Chris Williams
cast
Diedrich Bader, Miley Cyrus, Susie Essman, Greg Germann, James Lipton, Malcolm McDowell, John Travolta
oorsprong
Verenigde Staten
Bekijk de trailer van deze film op Cinebel
Bolt

Over Bolt

'Eindelijk nog eens een Disneyprent die de Huis van de Muis-magie door je aderen doet stromen'

Chicken Little: één ster, The Wild: één ster, Meet the Robinsons: twee sterren. We zouden liegen als we schreven dat de recentste animatiefilms van Walt Disney Pictures ons hart sneller deden kloppen. Een hyperkinetische sciencefictionparodie met een onuitstaanbaar hoofdpersonage? Een schaamteloos Madagascar-afkooksel met aftandse computeranimaties? Een non-stop van toon verspringende tijdreiskomedie met een overdaad aan onmemorabele figuurtjes? Nee, bedankt! Waar is het Huis van de Muis naartoe dat ons de stuipen op het lijf joeg met de heks uit Sneeuwwitje, dat ons deed huilen om de dood gewaande Baloo uit The Jungle Book en dat ons hartje deed smelten tijdens het romantische spaghettidiner uit Lady and the Tramp? Het antwoord: verstopt onder een berg jammerlijke zakelijke beslissingen en verschrikkelijk multinationalgedrag. Enkele jaren terug keerde het tij echter toen John Lasseter aan het hoofd van de creatieve afdeling van Disney kwam te staan. Deze voormalige medewerker had ondertussen het niet al te slecht boerende Pixar opgericht en de Toy Story-films, A Bug's Life en Cars geregisseerd. Onder zijn toezicht waait er duidelijk een nieuwe wind doorheen het sprookjeskasteel.
Neem nu Bolt. Hoewel deze prent op geen enkel moment het niveau haalt van Pixarpareltjes als Monsters Inc., Ratatouille of Wall-E, betekent hij wel een enorme stap vooruit. Het titelpersonage is een witte hond die samen met zijn bazinnetje Penny opgejaagd wordt door een griezelige boef. Gelukkig heeft Penny's pa Bolt opgepimpt met een supersonische blaf en laserogen... of zo lijkt het toch. Bolt beseft immers niet dat hij in een succesvolle tv-reeks meespeelt, totdat hij per ongeluk aan de andere kant van de Verenigde Staten belandt en merkt dat zijn superkrachten helemaal niet zo super zijn. Het kost enige moeite om die ergerlijke muziekmontage te negeren, en de finale valt niet anders te omschrijven dan 'voorspelbaar'. Toch voelden wij die goeie ouwe Disneymagie meermaals door onze aderen stromen. Bolt is eindelijk weer eens een personage dat je wil doodknuffelen, de nevenpersonages - een stoere kat, een overbehulpzame hamster en een trio duiven - bewerken je lachspieren aan de lopende band en de computeranimaties ogen bij momenten indrukwekkend. Zelfs het door ons niet bepaald geapprecieerde 3D-procédé kan door de beugel. Nu nog een manier vinden om die vervelende brilletjes overbodig te maken!
(Steven Tuffin)

Bolt 1 Bolt 2 Bolt 3 Bolt 4 Bolt 5

Synopsis Bolt

Voor super-hond BOLT, is iedere dag gevuld met actie, spanning en avontuur tenminste totdat de camera's stoppen met draaien. Want wanneer de held van de gelijknamige en zeer populaire TV serie Bolt per ongeluk van de set in Hollywood midden in New York City terecht komt, begint pas echt zijn grootste avontuur ooit. Op reis door onze echte wereld gaat Bolt op zoek naar zijn baasje en tegenspeelster Penny. Er nog steeds van overtuigd dat al zijn waanzinnige krachten en super gaven echt zijn en met de hulp van twee onwaarschijnlijke reisgenoten - de super cynische kat Mittens en een aan TV verslaafde, over enthousiaste hamster Rhino - komt Bolt erachter dat hij geen superkrachten nodig heeft om een held te zijn.

      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Bolt

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

Programmatie Bolt

Release datum: 11/02/2009

meer Komedie

DM.city Antwerpen film


zoek op sterren


datum

zondag 25/1, maandag 26/1, dinsdag 27/1, woensdag 28/1, donderdag 29/1, vrijdag 30/1, zaterdag 31/1

genre

Animatie (2) , Avontuur (1) , Drama (1) , Drama/Kom. (1) , Familiefilm (1) , Komedie (1) , Muziek (1)

zoek bioscoop

binnenkort in de zalen

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden