Sneeuwwitje

Avontuur 0u00, 2012

van
Tarsem Singh
cast
Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Sean Bean, Nathan Lane, Mare Winningham, Michael Lerner
oorsprong
Verenigde Staten
Bekijk de trailer van deze film op Cinebel
Sneeuwwitje 1

Over Sneeuwwitje

'Een campy avontuur vol indrukwekkende decors en betoverende kostuums.'

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie maakt de mooiste films van het land? Tarsem Singh, natuurlijk! Nadat de in Indië geboren beeldpoëet videoclipgeschiedenis schreef met het promofilmpje voor R.E.M.-klassieker Losing My Religion, trakteerde hij met The Cell, The Fall, en Immortals het internationale bioscooppubliek op drie visueel verbluffende trips. Nu waagt hij zich voor het eerst aan werk voor het grote publiek.

Ditmaal dus geen in stukken gehakte paarden, aan vleeshaken opgetilde seriemoordenaars of succulente bloedbaden in slow motion. Dat betekent echter niet dat Singh zijn artistieke gaspedaal maar half indrukt. Deze bewerking van het gekende sprookje van de gebroeders Grimm is nog maar net begonnen of je weet al dat de filmmaker opnieuw alle registers heeft opengetrokken.

In een adembenemende, met de computer geanimeerde sequentie ontdek je hoe een afgelegen koninkrijk ooit bestuurd werd door een fantastische koning die zijn volk van vreugde op straat deed dansen. Aan al dat plezier kwam echter een einde toen hij hertrouwde met een verschrikkelijke vrouw. Niet veel later verdween de koning. En nu zit de gehate koningin op de troon terwijl haar naïeve stiefdochter Sneeuwwitje voorgoed naar haar kamer verbannen is.

Wat volgt, is een ontzettend campy avontuur vol indrukwekkende decors, betoverende kostuums en onwereldse digitale effecten. Hoofdactrices Julia Roberts en Lily 'dochter van Phil' Collins wandelen door magisch uitziende kamers, gaan gehuld in verbluffende gewaden (tijdens een bal masqué gaat de één als pauw en de ander als zwaan) en komen in aanraking met geloofwaardig uitziende bovennatuurlijke creaturen.

Helemaal verwonderlijk is de toonvastheid waarmee Singh dit allemaal op het witte doek tovert. Want geef toe, wie had ooit kunnen raden dat een film met zeven dolle dwergen, een wel heel dienstbare knecht en een letterlijk door kalverliefde bezeten prins niet op de zenuwen zou werken?

Oh ja, terminale cynici: gelieve afstand te houden!

woord Steven Tuffin
Sneeuwwitje 2 Sneeuwwitje 3 Sneeuwwitje 4 Sneeuwwitje 5 Sneeuwwitje 6 Sneeuwwitje 7 Sneeuwwitje 8 Sneeuwwitje 9 Sneeuwwitje 10 Sneeuwwitje 11 Sneeuwwitje 12 Sneeuwwitje 13 Sneeuwwitje 14

Synopsis Sneeuwwitje

Ooit was het leven mooi in het Koninkrijk. Nu gaat het volk gebukt onder de eindeloze grillen van de Slechte Koningin. Haar stiefdochter Sneeuwwitje zit veilig weggeborgen achter de hoge muren van het kasteel, zodat niemand het meisje kan aansporen om haar troon opnieuw op te eisen. Wanneer een knappe prins het kasteel bezoekt, probeert de Koningin hem te strikken. Maar de jongeman heeft enkel oog voor Sneeuwwitje. De Koningin beslist zich voor eens en voor altijd te ontdoen van de prinses.

      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Sneeuwwitje

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

Programmatie Sneeuwwitje

Release datum: 04/04/2012

meer Avontuur

DM.city Antwerpen film


zoek op sterren


datum

dinsdag 27/1, woensdag 28/1, donderdag 29/1, vrijdag 30/1, zaterdag 31/1, zondag 1/2, maandag 2/2

genre

Animatie (2) , Avontuur (1) , Drama (1) , Drama/Kom. (1) , Familiefilm (1) , Komedie (1) , Muziek (1)

zoek bioscoop

binnenkort in de zalen

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden