Madou's Provence

Mediterraan

Madou's Provence
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenMediterraan
SpecialiteitBiologisch
Accommodatie terras, rookruimte aanwezig, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €14 tot €16
Hoofdgerecht €18,50 tot €24,50
Nagerecht €6,50 tot €8,50
Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
za gesloten
zo gesloten

Over Madou's Provence

Dit ietwat onbekende restaurantje ligt vlak bij de kantoren van onze leiders, achter de Wetstraat en het park. Noëlle en David werden geboren in de Alpen van de Haute Provence. Zes jaar geleden openden ze dit restaurantje, dat in een zuiderse sfeer baadt. Het heeft een zonnige inrichting met okergele muren, grijze tafeltjes en een groot boeket bloemen midden in de zaal. We nemen plaats en lezen de dagsuggesties op het bord. Noëlle geeft wat uitleg: biologische groenten, duurzame visvangst van kleine boten, verschillende soorten olijfolie (uit Sicilië) en biologische en zelfs 'natuurlijke' wijnen. Als we de lijst van de leveranciers zien, zijn we onmiddellijk gerustgesteld: Coprosain, Bruno Sud-Ouest, de markt van de Halles des Tanneurs. Het menu met drie (of vier) gangen lijkt ons een goede deal. We kiezen voor het driegangenmenu (36€). Alleen de ingrediënten worden vermeld: vanavond zijn dat lijngevangen zeebaars, lamsvlees en frambozen. We bestellen een glas witte wijn, een landwijn van viognier uit de Gard, uit de uitstekende wijnkelder van de Vignerons d'Estézargues (22,50€ voor een fles). De wijn werd niet gefilterd en is dus nog een beetje troebel. De zeebaars wordt geserveerd met fijngesneden artisjokken, tomatencoulis en uienconfituur. De vis is net iets te lang gebakken. Bij het lamsvlees drinken we liever rode wijn. We bestellen een volle en genereuze Languedocwijn: 'Les Garrigues' van het Domaine Clavel (25,50€). De kleine lamsrib komt warm (en goed gebakken) op onze tafel en wordt opgediend met morieljes, tijmbloem en een aardappeltaartje. Deze schotel met seizoensproducten lijkt recht uit de Provence te komen. Nu zijn we bij het dessert aanbeland: een paar mooie (heerlijke) framboosjes op een lekker krokant koekje met verse frambozensorbet. A la carte hadden we ook kunnen kiezen voor courgettebloemen, biologische schapenkaas uit de Ardennen, clafoutis van abrikozen uit de Roussillon en gekarameliseerde citroentaart uit Menton. Het lijkt wel alsof we op reis zijn. Het zal dan ook niemand verbazen dat onze excellenties hier met plezier aanschuiven voor de lunch om onze sociale en communautaire problemen eventjes te vergeten...

Zuid-Frankrijk op je bord

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(8/06/2011)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Madou's Provence

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Madou's Provence

buurt: Madou
Persstraat 23
1000
Tel: 02/217.38.31

www.madousprovence.be

toon kaart


meer Mediterraan

Meest bekeken resto's

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden