Belgo Nero

Belgisch, Creools

Belgo Nero
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch, Creools
SpecialiteitExotisch,
Accommodatie terras, bar/lounge
Prijzen
Voorgerecht €8 tot €12
Hoofdgerecht €12 tot €18
Nagerecht € tot €
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
za van 18:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00

Over Belgo Nero

Kleurrijk zwart-wit

De reizigers, dromers en liefhebbers van ontheemding herinneren zich ongetwijfeld nog het rumcafé Requin Chagrin en de creoolse keuken van Couleur Saveurs. De man achter deze exotische etablissementen heet Michel De Bauw. Deze tot de horeca bekeerde architect heeft nu een nieuw café-restaurant ingericht: de Belgo Nero.
'Belgo' omdat onze nationale klassiekers op de kaart staan: salade van grijze garnalen, kaaskroketten, americain met frieten, stoemp met spek en worst, balletjes in tomatensaus, Cross & Blackwell varkenskotelet (een gerecht dat zeldzaam wordt op restaurant), konijn met kriek...
'Nero' omdat Michel voorgoed verknocht is aan kruidige gerechten en van een exotisch tintje houdt: gamba's met madrascurry, kip moambe, carpaccio van ananas...
In dit restaurant, gelegen in een straatje dat verrassend groen is voor deze buurt kun je genieten van heerlijke mojito's, daikiri's en andere piña colada's. Je betaalt €8 voor een cocktail - een groot verschil met de €12 en €15 die men je aanrekent in een groot hotel wat verderop voor een cocktail die niet veel lekkerder is. Van alcohol op een lege maag stijgt je bloedsuikerspiegel en word je snel dronken. Wij smikkelen dus met plezier ons bordje accras leeg - gefrituurde stukjes kabeljauw, een Portugees recept. Hier worden ze geserveerd met een pikante saus (wat wij wel lekker vinden).
Als hoofdgerecht kozen we voor een heerlijke cari (creools voor curry) van de kapitein met saffraan en groene citroen. Dit gerecht wordt geserveerd met witte rijst. Op ons overvolle bord ligt een perfect bereide vis (lees: niet te gaar), een heerlijk gekruide saus en uiterst fijne en geparfumeerde rijst. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!
Voor een voorgerecht betaal je hier tussen €8 en €12 en voor een hoofdgerecht tussen €12 en €18. De dagschotel kost €12 en voor het menu 'entrée, plat, dessert' moet je €20 neertellen. Je kunt bovendien rekenen op een charmante bediening door de bekwame, snelle Jonathan - zoon van Michel.

'Magnifieke kruising tussen Belgische klassiekers en de creoolse keuken'

woord Sandrine Mossiat
vertaling Beryl Muller
(14/10/2009)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Belgo Nero

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Belgo Nero

Dejonckerstraat 58
1060 Sint-Gillis
Tel: 02/534.51.53

toon kaart


meer Belgisch

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden