De Zaat

Fusion, Belgisch-Frans

De Zaat
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFusion, Belgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie airco, terras, brunch
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €22
Hoofdgerecht €18 tot €36
Nagerecht €8 tot €10
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
wo van 11:30 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
do van 11:30 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
vr van 11:30 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
za van 17:30 tot 22:00
zo van 11:30 tot 22:00

Over De Zaat

Temse ligt aan de linkeroever van de Schelde tussen Sint-Niklaas en Bornem. Het maakt deel uit van het Land van Waas. Nadat scheepsbouwers er decennialang majestueuze schepen hadden gebouwd, is er heden een uniek woonproject ontstaan op de terreinen van de Boelwerf. Dat op deze hotspot ook de horeca niet mocht ontbreken, hadden de eigenaars van Resto-bar de Zaat al snel goed begrepen. Het etablissement is aan de oevers van de Schelde gelegen en heeft alles is zijn mars om een succesformule te worden. Ik ga er met mijn partner op een woensdagavond tafelen. Het duurt even voor de bediening ons opmerkt. We mogen boven aan een tafeltje plaatsnemen. Ik kan me inbeelden dat het hier op een zomerse dag prachtig vertoeven is. Het terras is uniek. Het interieur is strak, modernistisch en stijlvol. De vriendelijke ober reikt ons de menukaart aan. Er wordt brood en rillette (varkensvlees met vet) op tafel gezet. Het is de bedoeling dat de spread op het brood wordt gesmeerd, lekker. Er zijn verschillende menu's die om de veertien dagen veranderen. Er is ook een luxebrunch, maar de à-la-cartegerechten spreken me aan. We maken onze keuze en drinken een glaasje rode wijn, Rosso del Colle, gemaakt van de giagnovesedruif (€4,70 per glas). Een robijnrode wijn met houttoetsen, een correcte wijn voor zijn prijs. De ober legt de klanten echt in de watten, je voelt dat hij zijn job graag doet. We starten met een gebraden kwartel, friséesla, parmaham, een halve vijg, witlof en een slaatje van dille met grannysmithappel en sinaasdressing (€16). Een keurig gerecht dat ons echter nog niet helemaal kan overtuigen wat betreft prijs-kwaliteit. De kwartel mist smaak, de dressing primeert te veel. Het andere voorgerecht bestaat uit een lasagne met koningskrab en enkele gebakken sint-jakobsnoten, spinazie, ricotta en crème van bouillabaisse (€16). Klinkt goed, de sint-sakobsvruchten zijn keurig gebakken, er ligt voldoende koningskrab op het bord, maar het bord voelt koud aan en daardoor koelen de saus en het garnituur te snel af. Dit komt de smaken niet ten goede, jammer. Na een correcte wachttijd krijgen we onze hoofdgerechten, tegenover mij wordt een haasje van lam met een sauté van kastanjechampignons, knolselder, lamszwezerik, geitenkaas en truffelschaafsels (€29) geserveerd. Een mooi afgewerkt bord, de combinatie met de geitenkaas en truffel is prima. De saus smaakt jammer genoeg artificieel, echt beneden alle peil. Ik krijg een gebraden hertenkalf met een bordelaise van wortel, boterraap, vijg, rozemarijn en afzonderlijk pastinaakstoemp (€28). Het vlees is uitstekend gebakken, de combinatie van groenten en de begeleidende aardappelen zijn aangenaam, ook bij mij is het een poedersaus. Waarom geen verse fonds gebruiken in zo'n trendy zaak? Spijtig! Ik eindig met een nagerecht, een soepje van conferencepeer, meringue, vanilleroomijs en gekaramelliseerde amandelen (€9). Een netjes afgewerkt bord dat ons besluiteloos achterlaat met gemengde gevoelens.

'Prachtig pand in een trendy omgeving met een veelbelovende keuken, maar er is nog werk aan'

woord Dirk De Schutter
(8/12/2010)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over De Zaat

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Gvh - 18/04/14 17:48

Ben enorm verrast door het niveau van De Zaat dat weer op een hoger niveau staat dan de vorige bezoeken , op alle vlakken . Het stukje van dhr. De Schutter mag dringend eens worden herschreven , dateert van 4 jaar geleden maar helemaal niet up to date , niet twijfelen , doen en genieten ! Aanrader vond ik het degustatiemenu !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Zaat

Georges Van Dammeplein 59
9140 Temse
Tel: 03/711.22.01

www.restaurantdezaat.be

toon kaart


meer Fusion

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden