Marcel

Belgisch-Frans

Marcel
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €26
Hoofdgerecht €20 tot €29
Nagerecht €7 tot €10
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
za van 19:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Marcel

Dave De Croebele en Lieze Drowart ruilden hun voormalige restaurant aan de Hessenbrug in voor een nieuwe locatie aan het nabije Van Schoonbekeplein. Ze namen hun intrek in een van de mooiste gebouwen aan het Eilandje, de voormalige Engelse zeemanskerk, The Dawson Memorial Church, die onderdak bood aan The missions to seaman. Het gebouw dateert uit 1912 en was na het vertrek van de zeemanskerk sterk in verval geraakt. Ze restaureerden het gebouw grondig en doopten het nieuwe restaurant met de naam Marcel, naar de grootvader van Dave en levensgenieter. Het resultaat is een nostalgisch ingericht restaurant met twee eetruimtes dat perfect past bij de status van het gebouw. Het meubilair bestaat uit een mix van oude en nieuw gereproduceerde meubelen, verlichtingselementen en attributen uit de jaren 20 en 30. Een groot barmeubel verdeelt de ruimte in twee. Achteraan werd met oude eetkamerkasten een aparte en intieme ruimte voor kleine groepjes ingericht. Op de eerste verdieping is een feestzaal geïnstalleerd met vleugelpiano en palmen, een ideale locatie voor een avondje charlestondansen. Het hele etablissement is wel zes keer groter dan het kleine restaurant waar Dave en zijn vrouw vandaan komen. Ook de spijskaart is aanzienlijk uitgebreid. In hun vorige restaurant werd enkel een driegangenmenu geserveerd dat wijzigde naargelang het marktaanbod. Hier is dat driegangenmenu (€35) uitgebreid met een viergangen- (€45) en een vijfgangenversie (€53). Een tweegangenlunch kost €24. Maar daarnaast is er de keuze uit een zevental voorgerechten, dito hoofdgerechten en vijf desserts, plus een zevental kazen die per stuk (€3) of in een assortiment (€10) worden verkocht. Voorgerechten zijn onder meer een soepje van aardpeer met beurre noisette, boschampignons en gekonfijte eendenbout (€16) en kwartel op de barbecue met ganzenlever (€18) en hoofdgerechten zoals Deense kabeljauw met ossenstaart (€24) en haantje 'Label Rouge' uit de Landes op de barbecue (€22,50). Op tafel komt een bordje met augurkjes, zilveruitjes, en een Laguiolemes om de bijhorende salami in stukjes te snijden. De wijnkaart bevat verschillende wijnen die per glas worden geschonken. Het voorgerecht is een open ravioli van ossobuco (€15), een bescheiden portie van lapjes beetgaar pastadeeg met goed gekruid draadjesvlees van kalfsschenkel, en erbovenop een combinatie van stukjes merg en broodkruim. Zonder het broodkruim maar met een frisse rauwe groente had dit gerecht meer evenwicht gekregen. Het hoofdgerecht is een gebraiseerde lamsschouder van slagerij Vermeulen uit de overdekte markt in chinatown: de Criée. Zacht, sappig en gelatineus vlees dat in stukjes uit elkaar valt, met daarbij krokant gegaarde en kort gestoofde raapjes, bietjes, spruitje en wortels en, apart in een cocotteje geserveerd, aardappelen met een roomsaus. Dit is een uitstekend brasseriegerecht zoals er nog wel meer op de kaart staan en de omweg naar dit veelbelovende nieuwe restaurant rechtvaardigen.

'Smakelijke brasseriekeuken in de sfeer van de jaren 20'

woord Marc Declercq
(2/02/2011)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Marcel

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  2/5

 
  1/5

Gilles - 29/06/14 11:41

Ontgoocheld !Driegangenmenu genomen-voorgerecht was heel miniem!De lamsschouder was heel taai en droog.Dessert dame blanche genomen opleg van 7€.Moest snel ijs opeten smolt veel te snel.Hier kom ik nooit meer terug fijne dag in Antwerpen maar de avond was een teleurstelling!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Michael - 4/03/14 15:28

Zaterdagavond in Marcel gaan eten. Ontvangst is wat koeler als in het begin toen ze net open waren. Ondertussen toch al een keer of 10 geweest en hun gerechten blijven wel kwalitatief. Alleen jammer dat de zaak niet meer zo 'strak' in handen wordt gehouden als in de beginperiode. Je merkt dit vooral aan de bediening. Ook de toiletten waren echt wel smerig deze keer, toch een kleine moeite om deze proper te houden. Kortom lekker eten (wel opmerkelijker duurder met de nieuwe menuformule) en lekkere wijnen. Alleen oppassen dat de bediening op hetzelfde niveau blijft en niet afgaan op het feit dat de zaak toch altijd volzet is en blijft...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Marcel

buurt: Het Eilandje
Van Schoonbekeplein 13
2000 Antwerpen
Tel: 03/336.33.02

www.restaurantmarcel.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden