The request to this fragment failed.

Meat & Eat

Belgisch-Frans

Meat & Eat
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitVleesgerechten
Accommodatie airco
Prijzen
Budget €Marktmenu €22,50- Steakavond €21.50 (wijn inbegrepen)
Voorgerecht €3,90 tot €10,50
Hoofdgerecht €8,90 tot €18,90
Nagerecht €3,90 tot €5,90
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00

Over Meat & Eat

Meat & Eat kent zijn oorsprong in de beenhouwerij die anno 1976 door de vader van Mo en Omar is opgestart. Mo is niet aan zijn proefstuk toe. Na zijn opleiding in de hotelschool zwierf hij van de ene brasserie naar de andere, van de ene topzaak naar de andere. Bijscholen is zijn leuze, zoveel mogelijk stijlen en keukengeheimen doordringen. Zijn droom... later zelf een sterrenrestaurant uitbaten. In ieder geval is hij goed begonnen, want sinds twee jaar heeft hij samen met de eigenaar/kok van Duo Dua een vis, schaal- en schelpdierenrestaurant geopend. Een vleesbistro kon niet lang uitblijven. Het is zaterdagavond en reserveren is een must. Er kunnen amper 24 personen tegelijk tafelen, de tafels dubbelen is hier noodzakelijk. Je waant je in een oud slachthuis met witte muurtegels, een rail voor vlees aan te hangen en een gedroogde ham. Er hangen enkele nostalgische foto's van Oud-Antwerpen op, mooi indirect lichtarmaturen, gezelligheid is hier troef. We worden hartelijk ontvangen, de kaart is beschreven op papieren placemats. De wijnkaart is afzonderlijk, je kan verschillende wijnen per glas of per fles bestellen. We starten met een glaasje cava (€5 per glas). De kaart bestaat uit 90% vleesgerechten. Ik vind op de kaart verschillende klassiekers die je niet alle dagen op een kaart vindt, zoals ossentong (€4,50), boerenkop (€5,50), mergpijp met kruidenboter (€3,90), rosbief met Ceasarsaus (€6,90), lamsziel (€14,90) enzovoort. We maken onze keuze en ik bestel een fles rode wijn uit Chili, Elemental genaamd (€22,50). Hij is gemaakt van de Carmenéredruif. Het is een volle wijn, rijk, met een smaak van kersen en pruimen, licht gepeperd. Hij past zeer goed bij de verschillende vleesgerechten. Mijn vriend krijgt twee kalfszwezerikenkroketten netjes op een bord gedresseerd, daarnaast gefruit peterselie en een partje citroen (€9,50). De kroketten zijn goudbruin, hebben een krokante korst en bij het doorsnijden vind je zichtbaar stukjes zwezerik terug. De smaak is lekker en aangenaam. Ik proef van gebakken kippenlevers met piment d'espelette (€5,90). Een eenvoudige bereiding, maar keurig gebracht. Zelf had ik de levertjes graag iets meer doorbakken gehad, maar smaken verschillen. Voor de hoofdgerechten valt mijn oog op een kalfsteak met frietjes, witlofsla en pepersaus (€17,40). Het vlees is zalig gebakken, niet taai, mooi rosé. De verse frietjes, het krokant slaatje van witlof en een niet te romige saus maakt het gerecht compleet. Tegenover mij worden er lamsribbetjes geserveerd die mooi rosé zijn gebakken. Hierbij een gemengd slaatje en champignonsaus (€14,80). Alles is uiterst vers, de champignons zijn mooi gebakken en geven aan de saus een aangename toets. Het vlees is niet het diepgevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland, neen, dit heeft meer smaak en karakter. We sluiten de maaltijd af met een lekkere koffie; we zijn voor een klein prijskaartje echt in de watten gelegd en worden hartelijk uitgezwaaid.

Prijs/kwaliteit prima restaurant - eerlijke keuken - attente bediening

woord Dirk De Schutter
(18/05/2011)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Meat & Eat

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  3/5

 
  1/5

Dominique - 27/05/14 11:55

Keuken onderbemand. Anderhalf uur moeten wachten op ons voorgerecht! Toen wij daar een opmerking over durfden maken, kwamen geen excuses. Men antwoordde laconiek dat deze wachttijd te maken had met de 'huiselijke sfeer van ons restaurant'. De béarnaise saus was afschuwelijk zout. Het water is stromend GOUD : 4,60 EUR voor een halve liter... Mij zie je daar niet terug. GEEN aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Elena Claes - 25/02/14 17:18

Ben gisteren voor de tweede keer gaan eten in de (grill) meat & eat te zurenborg, en het was weer FANTASTISCH! Enorm vriendelijke bediening en ongelooflijk lekker eten voor een zeer democratische prijs. Wij hebben de Wagyu-steak genomen en het vlees was van een enorme kwaliteit. Ben nog nooit teleurgesteld geweest in de restaurants van Mo (zowel meat&eat als fish&eat als grill meat&eat) en zou het aan iedereen aanraden. Doe zo voort!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

The request to this fragment failed.
metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden