Mampoko

Internationaal

Mampoko
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie terras, ontbijt, brunch
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4,50 tot €13,50
Hoofdgerecht €12,50 tot €23,50
Nagerecht €5 tot €6,50
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 08:30 tot 22:30
di van 08:30 tot 22:30
wo van 08:30 tot 22:30
do van 08:30 tot 22:30
vr van 08:30 tot 22:30
za van 10:00 tot 23:00
zo van 10:00 tot 21:00

Over Mampoko

Ambiance! Dat is zacht uitgedrukt de sfeer die in het restaurant Mampoko heerst. Kelners lopen af en aan met gerechten tussen de volzette tafels binnen en buiten op het terras. Aan de bar wachten klanten tot een tafeltje vrijkomt. Geanimeerde gesprekken en het geluid van potten en pannen uit het minikeukentje overstemmen de achtergrondmuziek. Mampoko, schuin tegenover het oude justitiepaleis, heeft een Afrikaanse naam maar het is een rasechte Antwerpse stadsbrasserie waar je zowel kunt ontbijten, lunchen en avondmalen. De plafondhoge ramen van het hoekpand waar het licht royaal binnenstroomt, het huiselijke bistro-interieur met warme houtsoorten, parket in visgraatmotief, de roodfluwelen muurbanken en de Afrikaanse tekeningen en foto's zorgen mee voor het thuisgevoel. De gerechten zijn een mix van Belgisch, Frans, Italiaans en oosters. Op de vaste kaart staan gerechten zoals garnaalkroketten (€11), sla met gerookte eendenborst (€11 en €16), Thaise kip met groene en rode curry (€16,20), versgemalen steak tartaar (€16,80) en entrecote Charolais (€23,50). De meeste klanten kiezen uit de dagsuggesties die met krijt op borden zijn geschreven. Als ik in het restaurant arriveer, zijn een aantal gerechten al van de borden geschrapt. Dat betekent dat er met verse producten wordt gewerkt tot de voorraad op is. Er is nog ruime keuze uit onder meer mosselen natuur (€21,30), speenvarken met mosterdsaus en stoemp (€17,50) of een eendenfilet met sinaasappelsaus en rösti (€18,50). Een voorgerechtje met mosselen zegt me wel iets, het is er het seizoen voor. Ik kies voor gegratineerde mosselen (€10,50), een gerecht dat je al snel kunt verknoeien door kruiding en gaartijden niet te respecteren. Hier valt het bijna goed. Mooie sappige mosselen, perfect gegaard, een lichte gratin, flink wat peterselie maar een te grote dosis look die het gerecht overheerst. De lookgeur achtervolgt mij nog enkele uren en ook mijn gesprekspartners van die avond. Op het tweede gerecht moet ik een halfuur wachten. Hoewel de keuken goed georganiseerd lijkt, is ze te klein om de stroom gerechten te volgen. Ik krijg drie zeebaarsfilets (€19,80) die iets te sterk zijn aangekorst, waardoor ook het vlees op het randje van droog is. Daar komen geprakte aardappelen bij, gemengd met boontjes en broccoli en een correcte schaaldierensaus. Ik prijs de vlotte bediening en de royale en degelijke huiselijke kost. Niet meer, maar ook niet minder.

'Rasechte stadsbrasserie met royale huiselijke kost'

woord Marc Declercq
(12/09/2012)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Mampoko

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 5
 
  4/5

 
  5/5

Leen - 25/10/14 15:04

Gisteren eindelijk bij Mampoko gaan eten. Het was een schot in de roos: erg lekker eten (konijn rollade mmm), mooie entourage en erg efficiënte bediening. Ondanks een vol restaurant ook een aangename akoestiek om het met z'n 2tjes gezellig te houden. We komen zeker terug!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Anne - 28/04/14 17:35

We komen hier al vele jaren. Heel vriendelijke bediening en heel lekker eten! Gezelligheid troef! Aangename sfeer! We vragen ons wel af wanneer de eigenaar eindelijk het inititatief zal nemen om het interieur op te frissen. De (trouwens zeer mooie!) roodfluwelen banken en tussenschotten zijn er nu zo erg aan toe (verweerd en erg vuil, vol vlekken)dat het de eetlust wat ontneemt. Het zou een heel goede investering zijn! Doen! Doen!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Stefan - 21/04/14 12:48

Lekker,leuk,luchtig - als je een lekkere lunch wil in een leuke zaak dan is dit zeker een aanrader. Vlot personeel en lekker vers eten. Deze keer asperges met zalm gegeten en ze waren super.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

David Vicente Font - 18/02/14 11:19

Reeds enkele keren geweest ; het eten was alle keren perfect in orde. Bij hevige drukte kan het zijn dat je even moet wachten ; de voorzieningen zijn miniem voor het personeel maar wat ze ermee doen zou ik niet kunnen. Steeds vriendelijk. Kortom ; zeer goed maar niet gaan voor zeer snel te eten ; dan kan je beter fast-food gaan halen of naar een toeristenval gaan.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Ricardo - 28/01/14 14:17

Wij kennen Mampoko nog uit de tijd dat wij in Antwerpen woonden. Als we nu in Belgie zijn en in de buurt van Antwerpen rijden we graag een stukje om, om even een stukje te eten.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Mampoko

buurt: Leien
Amerikalei 8
2000 Antwerpen
Tel: 03/257.77.10

www.mampoko.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb resto | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden