De Vaeren

Belgisch-Frans

De Vaeren
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €9,0 tot €17,5
Hoofdgerecht €17,0 tot €23,0
Nagerecht €5,0 tot €7,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:00
za van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:00

Over De Vaeren

Betaalbaar lekker

Vandaag zoeken we het eens iets verder van de grote stad, meer bepaald in Bornem. Restaurant De Vaeren ligt niet ver van de brug van Temse. We worden hartelijk verwelkomd in een ruimte waar de tafels netjes gedekt zijn. De hoofdtinten van het interieur zijn grijs en bruin en er hangen kunstige zwart-witfoto's aan de wanden. We krijgen een verzorgde kaart aangereikt met een aantal klassiekers erop, maar ook het creatieve wordt niet vergeten. De wijnkaart biedt wijnen van over heel de wereld aan, met zeer aantrekkelijke prijzen. Mijn voorkeur gaat naar een half flesje sancerre (€12,50). Hij wordt achter de schermen geopend en tevens te fris (op koelkasttemperatuur) geserveerd, spijtig. Hij heeft wel een fijn boeket van citrusvruchten.
Het is volop aspergetijd, de kaart is overladen met aspergebereidingen. Er zijn ook menu's, maar dan wordt het voor ons misschien te uitgebreid, we verkiezen à la carte te eten. Mijn gezelschap kiest als voorgerecht een boomstam van asperges en gerookte zalm met een bieslookdressing (€14), voor mij worden het gebakken sint-jakobsvruchten met gestoofde prei en citroenboter (€15). De asperges zijn perfect gegaard en omwikkeld met gerookte zalm, het begeleidende slaatje is netjes afgewerkt, de dressing smaakvol. Ook mijn bord is prima verzorgd. Vier prima gebakken sint-jakobsvruchten liggen op een bedje van gestoofde prei en zijn omringd door een zeer lekkere saus, perfect van dikte. Een zalige bereiding. We likken bijna onze borden leeg. De bediening is correct en vriendelijk.
Als tussendoortje, of beter gezegd 'fris opkikkertje', krijgen we een meloensorbet aangeboden. Hij smaakt niet te zoet en is een aangename verfrissing. Onze hoofdgerechten bestaan uit twee verzorgde borden: aan de overkant krokant gebakken staartvis met prei (€22) en voor mij gesmoorde snoekbaars met asperges (€18,50). De staartvis is mooi gebakken en de prei is beetgaar, maar de saus is redelijk flauw afgesmaakt, een weinig Hollandse saus kan de fletse smaak niet verbeteren. Hierbij krijgt mijn overbuur nogmaals asperges. Ze zijn wel perfect gegaard, maar andere groenten mag ook weleens. Mijn visgerecht met de snoekbaars is fijn, de asperges krokant gegaard, enkel de saus kan ook beter afgesmaakt worden. Toch twee gerechten die geproefd mogen worden, prima. Als afsluiter drinken we thee, daarbij worden we met verschillende versnaperingen verwend. Een geslaagd etentje, voor een evenwichtige prijs, in een aangenaam kader en met het juiste gezelschap. Meer moet dat niet zijn.

Fijne keuken, vlotte bediening.

woord Dirk De Schutter
(5/07/2006)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over De Vaeren

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Vaeren

Hingenesteenweg 29
2880 Bornem
Tel: 03/889.49.75

www.restaurantdevaeren.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden