Puur Personal Cooking

Belgisch-Frans

Puur Personal Cooking
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Prijzen
Budget €driegangenlunch €30, viergangendiner €50
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
wo van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
za gesloten
zo gesloten

Over Puur Personal Cooking

Puur Personal Cooking heb ik nog nooit zo persoonlijk mogen ondervinden als vanavond in het gelijknamige restaurant. Ik zit er namelijk de hele maaltijd alleen. 'Het is me sinds de opening nog niet overkomen', zegt de chef. Ik wil hem best geloven, want zijn restaurant werd me al diverse malen positief getipt. Maar dat is nu eenmaal de situatie van de horeca vandaag, het blijft onvoorspelbaar hoeveel klanten er komen opdagen. De ene dag volzet, de andere dag nauwelijks een klant. Puur Personal Cooking is een eenmanszaak waarin de chef ontvangt, kookt, bedient en afruimt. Het restaurant vond onderdak in een hoekhuis net over het befaamde café De Nieuwe Linde. Voor chef Steven De Smedt er zijn intrek nam, was het een krot met dichtgespijkerde ramen en een vuilnisbelt als interieur. De man ging samen met zijn vader het vuil te lijf en richtte het pand eigenhandig in tot een gezellig restaurant. Ik sta verbluft van het staaltje vakmanschap dat de twee hebben afgeleverd: een plafondhoge boekenkast gevuld met kookboeken, soepterrines, glazen en bekers, een lange houten muurbank, een muur bekleed met zwarte Marokkaanse muurtegeltjes. Dat alles is het werk van deze handige Harry's. Ze maakten van een zwart punt in de wijk een lichtpunt. Het restaurant biedt plaats aan gemiddeld zestien gasten. Een menukaart is er niet. De chef bepaalt wat er op tafel komt. Een driegangenlunch kost €30, een viergangendiner €50. Alle gerechten worden bereid op het glimmend zwarte AGA-fornuis. Ik ben tevreden met wat me wordt voorgesteld. Ik start met een hapje van rivierkreeft, Gandaham en schuim van jonge wortel en een soepje. Het voorgerecht bestaat uit een slaatje met kerstomaat, rucola, verrassend kruidige en nootachtig smakende scheutjes van beukennoot, pijnappelpitten, snippers gerookte kip en apart geserveerd crème van bloemkool en twee stukjes zwezerik, licht krokant aan de buitenkant, smeltend zacht binnenin. Ik drink er een Grange Philippe syrah bij uit de Pays d'Oc (€4), een wijn met een ingetogen parfum van zwarte bessen, expressief fruitig in de mond met fijne zuren. Dan volgt een diep bordje met daarin gestoofde paling, gebakken groene asperges met een saus op basis van aspergenat en verse kruiden. Ik mis een tikje zuur om de bereiding echt sprankelend te maken. Het hoofdgerecht zijn twee stukken Berkshire varken, gesneden uit het rugstuk, varkensvlees met een krachtige en diepe smaak zoals varken moet smaken met daarbij krieltjes, tuinbonen, asperges en goede jus. Deze chef houdt van groenten en dan is hij bij mij aan het goede adres. Het dessert is een combinatie van friszure tartaar van rauwe rabarber, fris zoete aardbeien en en zoet romig ijs van nougat en butterscotch. Met twee glazen wijn en een fles water betaal ik (€62). Aan zo'n prijs/smaak/plezierverhouding eet ik niet dikwijls. Dat ik er alleen zit is wel een voordeel, ik kan honderduit praten met de chef en krijg er nog kooktips bovenop.

'Puur persoonlijk valt hier letterlijk te nemen, de chef kookt, ontvangt en bedient'

woord Marc Declercq
(27/05/2009)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Puur Personal Cooking

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  3/5

 
  5/5

Pol - 3/09/14 0:09

er zijn natuurlijk altijd mensen die thuis niks hebben en dan nog voordurend negatieve kritiek uiten... Voor mij is dit top NOOIT een tegenvaller en al"dikwijls" geweest !!!! als ik reserveer laat ik mijn tel.ner achter dan wordt ik verwittigd als er iets tussen komt voor de chef !! Doe zo voort zoals Clio het zegt Suuuuper sympathieke chef en heeerlijk in de watten gelegd ! ZEKER een aanrader!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Clio - 14/08/14 10:37

Al verschillende keren gaan eten en nog nooit teleurgesteld. Dit is dus ook met reden mijn absolute favoriet in heel Antwerpen! Super sympathieke chef die je heel de avond in de watten legt met heerlijke gerechten... een aanrader!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

diane - 5/02/14 13:25

gisteren stond ik voor een gesloten deur met een 80 jarige dame voor haar verjaardag maar alhoewel ik gereserveerd had stond ik voor een gesloten deur,alles behalve plezant.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Puur Personal Cooking

buurt: Het Zuid
Edward Pecherstraat 51
2000 Antwerpen
Tel: 0495/83.24.87

www.puurpersonalcooking.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden