Huis De Colvenier

Belgisch-Frans

Huis De Colvenier
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, bar/lounge, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Budget €Driegangen-Colveniermenu (€70), vijfgangen-Symfonie-van-de-zon-menu (€90), zevengangendegustatiemenu (€125). Aperitief, wijnen en koffie inbegrepen.
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Huis De Colvenier

Voor het feest begint

De Colvenier is een van de anciens van de Antwerpse horeca. Volgend jaar bestaat het restaurant 20 jaar en dat zal gepaard gaan met allerlei feestelijkheden. Ik besluit er een feestje voor mezelf te organiseren en trek er op een dinsdagavond naartoe. Ik parkeer mijn auto in de parkeergarage van het restaurant. Dat is een ongekende luxe in de stad. Via de garage kom ik in het restaurant. De kelner troont me mee naar de wijnkelder waar traditioneel het aperitief wordt geserveerd. De frisse kelder biedt een onderkomen aan zowat 20.000 flessen wijn. Diverse jaargangen Mouton Rothschild en Château Siran met hun kunstige etiketten liggen er te pronken tussen blockbusters als Petrus, Cheval Blanc en Yquem. Maar er liggen ook mindere goden die er vanaf €30 de fles aan de man worden gebracht. De chef, met zijn hoge koksmuts op het hoofd, komt aan elke aperitieftafel het menu voorstellen. Een vaste kaart is er niet, dit is immers een feestadres voor uitgebreid tafelen. Ik kies voor het vijfgangenmenu (€90 alles inbegrepen) en volg de chef, door de keuken, naar het restaurant. Ik krijg een plaats in een grote veranda met zonnedak waarin hoge ficusbomen groeien, met Italiaans geïnspireerde trompe-l'oeil-taferelen en schilderijen op de muur, feestelijk gedekte tafels met witte tafelkleden en daarop brandende kaarsen in windlichten en bloemstukjes. Drie uitbundig gedecoreerde kerstbomen zorgen voor een vroege kerstsfeer. In een aparte ruimte van het oude patriciërshuis tafelt een grote groep mannen. De glazen deuren dempen hun lawaai.
De maaltijd opent met een stoofpotje van wild dat in een cocotte wordt geserveerd. De smaken van het vlees, de saus en de groenten zijn goed versmolten. Boven op het vlees ligt een stukje ganzenlever, correct gebakken, nog wat roze binnenin en romig zacht. Er hoort een halfdroge gewürztraminer uit de Elzas bij van het huis Anne Boecklin, die geurt naar honing, mango en lychee en fluwelig, fruitig zoet smaakt. Voor het tweede gerecht wordt een sauvignon uit de Bordeaux ontkurkt, een mineraalachtige Château Le Faure, die past bij een nage van krokant gegaarde groentebrunoise, twee nog licht knapperige langoustinestaarten en het met room opgemaakte schaaldierennat. Dan volgt een stukje op het vel gebakken zeebaars, nog sappig van textuur, met grijze garnalen, gestoofde prei en een stevige botersaus. Daar hoort ook een stevige wat boterachtige chardonnay bij, Les Salices van Lurton uit de Pays d'Oc. Het hoofdgerecht wordt onder een glimmende klok opgediend: botermalse rosé gebraden sneetjes hazenrug, bosbessenconfituur, een witloofstronkje, eekhoorntjesbrood, een gebakken aardappel en een goed gekruide gebonden jus. In het glas komt een fruitige, goed geconcentreerde Californische fetzer merlot. De kaas kies ik in de keuken, een zeewierkaas van het Gentse Hinkelspel, een La Trappe met noten, een zachte blauwe Rochebaron en een pittige schapenkaas uit het Waasland. Dit is feestelijk genieten van degelijke klassiekers!


Genietadres met degelijke klassiekers, persoonlijke service en opmerkelijke wijnkeuze.

woord Marc Declercq
(17/12/2008)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Huis De Colvenier

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 4
 
  2/5

 
  2/5

dr Bram Verheijen - 19/12/14 10:20

HELAAS, Dit wordt nooit een sterrenrestaurant. Verse producten, dat wel..... Prijstechnisch niet verantwoord en de rode wijn helaas niet op temperatuur en KURK! Nee, helaas geen aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Didier - 10/11/14 9:57

Afgelopen weekend uitermate lekker gegeten voor een correcte prijs. Voor mijn echtgenote en mezelf was dit zeker een geslaagde avond én belevenis. Wij gaan terug!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Diane - 6/11/14 21:11

VRESELIJK! Na het aperitief in de toch wel bijzondere wijnkelders werden we via de keuken naar onze tafel begeleid. Vol verwachting hadden we bij de (valentijns)menu de aangepaste wijnen genomen. Groot was onze verbazing omdat 'aangepast' slechts betekende dat je de keuze had tussen rood of wit en dit voor de rest van de avond!! Eten was oké maar écht niet meer dan dat. Als je daar dan nog eens bijna €200 pp voor moet neertellen dan vind ik dat zeer pijnlijk! Koffie hebben wij hier niet meer genuttigd. Snel naar huis en snel vergeten! Wij hadden meer verwacht...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Magalieke - 12/05/14 8:46

Misschien ligt het allemaal een beetje aan mij. Ik ben van eenvoudige komaf en wou wel eens iets mee maken dat niet echt mijn ding is, maar waar anderen met veel lof over spreken. Met andere woorden: ik wou mijn wereld ook eens leren kennen en te weten komen of chique gaan eten de prijs ook waard is. Mijn portemonnee vindt alvast van niet. Het menu dat je hier voorgeschoteld krijgt, kan een handige en toegewijde huisvrouw met behulp van het kookboek van de boerinnenbond ook klaarmaken. Uiteraard moet ze dan wel eerst langs alle winkels en markten om de ingrediënten bij elkaar te krijgen. Daar kruipt natuurlijk wel heel veel tijd en geduld in, en natuurlijk ook in eten maken zelf. Maar of dat je hiervoor zo veel geld moet uitgeven? Toegegeven: het is wel lekker in de Colvenier, maar niet zoveel extra als dat ik dacht dat het ging zijn.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Huis De Colvenier

buurt: Nationalestraat
St-Antoniusstraat 8
2000 Antwerpen
Tel: 03/226.65.73

www.colvenier.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden