De Slachterij

Belgisch

De Slachterij
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, uitgaansrestaurant, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €2,5 tot €9,5
Hoofdgerecht €12,0 tot €17,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 22:00
di van 11:00 tot 22:00
wo van 11:00 tot 22:00
do van 11:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 22:00
za van 17:00 tot 22:00
zo gesloten
Café open van 11u tot 24u.

Over De Slachterij

Steakverwarring

De Proms zijn aan de gang en cafés en restaurants aan het slachthuis zitten afgeladen vol met concertgangers. Ook in brasserie De Slachterij gaat het zeer geanimeerd toe. Wanneer ik de deur openduw, komen lawaai en rook me tegemoet. De tooghangers hebben zich breed geposteerd, ik maak me smal en loop tussen tafels en barkrukken naar achteren. Aan de toog merk ik een Vlaamse minister met zijn gezelschap. Rechts staat een hoge tafel met krukjes, ernaast is een grote gastentafel waar enkele mannen smikkelen van grote borden met stoverij.
Aan de open keuken achteraan zijn nog drie tafeltjes vrij. Ze zijn gedekt met een nostalgische toile cirée met rode vichyruitjes. De muren rondom mij zijn betegeld en er hangen kloeke stalen balken met vleeshaken aan het plafond. Dit moet een voormalig vleesverwerkingsbedrijf geweest zijn, dat blijkt ook nog uit andere parafernalia: aan een muur hangen twee tekeningen van een koe met het opschrift: 'Beoordeling van een goede melkkoe', en op het toogmeubel staat een bordje met de waarschuwing: 'Hier roept men niet!
Op drie schoolborden zijn de gerechten geschreven. Er zijn kleine gerechten zoals 'croque 81' (€7,50), boulet met mosterd (€2,5) en kaasassortiment (€8). Bij de hoofdgerechten noteer ik onder meer vol au vent (€12), Vlaams stoofvlees (€13), paardenentrecote (€17) en botervis met jonge spinazie (€17,5). Er is ook een Promsmenu voor €15 met soep en tournedos. Ik bestel de salade jambon Daniele (€9,5) als starter, daarna een rundentrecote (€17) en een glas rode wijn (€3).
De chef is een vijftiger die zijn keukentje alleen bestuurt. Klanten bestellen hapjes uit zijn minitoog. Aan de gemoedelijke omgang merk ik dat het vaste gasten zijn. Hij komt me vragen hoe ik mijn steak wil en wat later komt hij nog een keer bij me langs om te zeggen dat zijn ham helemaal opgesneden is en of ik misschien iets anders wil kiezen. Ik kies voor witloofsoep (€3,5), die uit een containertje wordt geschept. Over de smakelijke soep met het fijne bittertoetsje van het witloof geen kwaad woord. Wat later wordt het vlees geserveerd. Het blijkt een tournedos in plaats van een entrecote, maar ik heb honger en maak er geen punt van. Het vlees is van redelijke kwaliteit, mals in het midden, maar met enkele pezige stukken. Er hoort een pittig gekruide gebonden vleessaus bij met champignons en stukjes stoverij, een handvol notensla en een kommetje met vrij vette gebakken aardappelen. Wanneer ik de dienster na de maaltijd attent maak op de vleesverwarring, zegt ze doodleuk dat er geen verschil is tussen entrecote en tournedos. Ik leg het haar uit. In het mekka van de vleessector maakt deze dame een onvergeeflijke fout.

Klassieke Vlaamse keuken, gemoedelijke brasseriesfeer. De dienster bakt er niets van.

woord Marc Declercq
(22/11/2006)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over De Slachterij

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Slachterij

buurt: Dam
Lange Lobroekstraat 81
2060 Antwerpen
Tel: 1207

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb resto | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden