Enfanterrible 1979

Internationaal, Belgisch-Frans

Enfanterrible 1979
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenInternationaal, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €9 tot €15
Hoofdgerecht €14 tot €30
Nagerecht €6 tot €7
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 18:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Enfanterrible 1979

Goed nieuws voor lezers die denken dat Enfanterrible 1979 niet meer bestaat. Nadat hun huurcontract afliep, vond het jonge koppel eigenaars een nieuw pand op de historische Stadswaag (alle goederen die vroeger werden verhandeld in de steden moesten eerst langs de stadswaag om de verschuldigde belasting te betalen). Twee panden werden met een beperkt budget in een nieuw kleedje gestoken. De vroegere designstoelen en bijbehorende tafels werden op de nieuwe locatie mooi geïntegreerd.
We stappen op een drukke zaterdagavond het restaurant binnen en worden door de gastvrouw van onze jassen verlost. We zitten nabij de toog en kunnen de dienst rustig volgen. Starten doen we met een glaasje cava. Er worden olijfjes op tafel gezet. De kaart biedt nog steeds een wereldkeuken aan, zonder de klassiekers te negeren. Ze worden enkel in een nieuw kleedje gestoken. Dit maakt het restaurant uniek in zijn soort. Voorbeelden daarvan zijn de garnaalkroketjes met een korst van peperkoek in broodkruim op een bedje van notensla (€14) of stoofvlees bereid met cacao, rode peper, witloofsalade en verse frietjes (€16). Naast de kaart worden er ook enkele suggesties mondeling meegedeeld. We maken onze keuze en bestellen een glaasje witte en rode huiswijn, Chat au Neuf (€3,50 en €4 per glas). Een heerlijk jong wijntje. De bediening gaat vlotjes, de gastvrouw en de jonge kelner weten wat hun taak is: de gasten verzorgen. Als voorgerecht krijgt mijn partner ravioli van langoustines met een begeleidende bisquesaus (€15). Een eenvoudige presentatie, puur natuur, maar met een aangename smaak. Ik kies mijn voorgerecht à la carte: scampi gecombineerd met artisjokhartjes in groene asperges, platte peterselie en knoflook (€13). Een correct slaatje met gemarineerde artisjokken, de smakencombinaties zijn zoals het hoort, niets overheerst. Als hoofdgerecht krijgen we een kabeljauwhaasje met een korstje van mosterd en tomaat, kortgebakken spinazie en dauphinepatatjes(€22). Er verschijnt een degelijk stuk vis op ons bord, alweer met smaken die terecht bij elkaar zijn gebracht. De zuren van tomaat en mosterd en de pittige spinazie vormen een mooi geheel. Ik krijg voor mij een tournedos rossini (€30). Die is afgewerkt met toast, ganzenlever en madeirasaus. De bijbehorende frietjes zijn krokant en huisbereid. Het rundvlees is perfect saignant gebakken en wordt op de klassieke manier gepresenteerd. Enkel de ganzenlever is niet puur, het is een stukje veredelde terrine van ganzenlever. Omdat de prijs toch enigszins binnen de perken moet blijven, kan ik dit best begrijpen. Ondanks de aanlokkelijke nagerechtenkaart (moulleux van chocolade! Textuur van aardbeien!€7 elk) houden we het bij een kopje heerlijke koffie. Een fijn etentje, met een vlotte bediening en een eigentijdse keuken. Dit wordt vast en zeker een van mijn favoriete adresjes in het 't stad.

'Een eerlijke keuken met een gastvrije bediening'

woord Dirk De Schutter
(12/01/2011)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Enfanterrible 1979

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  2/5

 
  4/5

Ann - 30/04/14 14:30

Lekker gegeten afgelopen weekend, het is inderdaad geen quick maar dat stoorde ons niet... Een vriendelijke dienster nam rustig de tijd om onze voorkeuren inzake allergieen met ons te overlopen, de keuken kon hier makkelijk op inspelen wat voor ons het bewijs wad dat het hier geen opgwarmde kost betrof. Leuk wij komen terug!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Sabien - 17/04/14 11:00

Onze avond werd volkomen vergald door het lange wachten. 1 u wachten op het voorgerecht en 1u op het hoofdgerecht. Dat de bediening dit niet in de gaten heeft, en dat de half open keuken heel ontspannen en niet efficiënt werkt is onvergefelijk. Het ging echt niet om à la minute gerechten. Zoo jammer: een goede kok qua smaken maar de inefficiëntie ...Excuses kwamen er louter pro forma. We hadden de recensies beter geloofd op dit vlak. Jammer én nooit meer.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Enfanterrible 1979

buurt: Historisch centrum
Stadswaag 9/10
2000 Antwerpen
Tel: 03/293.80.64

www.enfanterrible.be

toon kaart


meer Internationaal

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden