Het Pannenhuis

Belgisch-Frans

Het Pannenhuis
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €13,5 tot €25,0
Hoofdgerecht €18,5 tot €28,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 17:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
za van 17:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over Het Pannenhuis

Een Panna cotta teveel

Het Pannenhuis is het eerste huis in de streek dat gebouwd werd met een dak van pannen. Deze naam wordt dan ook al meer dan een eeuw gerespecteerd. Het restaurant ligt vlakbij het Albertkanaal en is al van ver herkenbaar dankzij de groene neonverlichting. We stappen via een witte voortent het restaurant binnen en worden door de gastvrouw hartelijk verwelkomd. We krijgen een tafeltje aangewezen in de oranjerie die uitkijkt op de binnentuin. De kaart is netjes uitgewerkt, het suggestiemenu (€50) lijkt ons zeer aantrekkelijk. De gerechten van de kaart zijn redelijk prijzig, ook de wijnen zijn duur. We besluiten het menu te nemen, ik kies een witte wijn uit Nieuw-Zeeland, Marlborough Sauvignon Blanc, Twin Island (0). Hij mag dan prijzig zijn, de smaak is in orde. Hij heeft een fijne fruittoets en een fluwelen afdronk. We krijgen een hapje aangeboden: een melbatoastje waar kruidenkaas op gesmeerd is, afgewerkt met drie, vier grijze garnalen. Om te starten is dit zeer zwak, creatiever mag wel. Onze voorgerechten worden ingezet, een carpaccio van tonijn met witte truffelolie en voor mezelf asperges met een roereitje en een boeketje verse tuinkruiden. Beide borden zijn qua smaak en presentatie in orde. De tonijn is fris, het begeleidende slaatje perfect gekruid. Mijn asperges zijn beetgaar en het smeuïg roereitje past er zeer goed bij. Ik had de tuinkruiden wel graag onder mijn eitje geroerd gezien, want er zomaar groene kruiden afzonderlijk bijschikken heeft niet veel nut. Nadien krijgen we tomatenroomsoep, in glazen weckpotjes geserveerd. Origineel en de soep is tevens smakelijk. Voor ons hoofdgerecht worden we aangenaam verrast door een sorbet van gekonfijte sinaasappel: een frisse afwisseling. Even later krijgen we de jonge tarbotfilet op een bedje van seizoengroenten geserveerd. De borden zijn gloeiend. De tarbotfilet is gebakken en ligt op een ring van geplette aardappelen waarin sliertjes witlof, lente-ui en champignons zijn verwerkt. De groene pesto geeft een zuiders tintje aan het gerecht. We krijgen om te eindigen een keuze aan dessert aangeboden. Er wordt een glas chocolademousse met slagroom geserveerd en een panna cotta met frambozencoulis. De mousse is meer een luchtige pudding, de slagroom komt uit een spuitbus en werd achteloos in het glas verdeeld. De panna cotta lijkt van structuur meer op een pingpongbal, teveel gelatine is mogelijk de oorzaak. De frambozenpulp mist enige binding. Laten we het nagerecht zo snel mogelijk vergeten. Al bij al gezellig gegeten, spijtig van de belangrijke details.

Betere brasseriekeuken Gezellige sfeer

woord Dirk De Schutter
(2/05/2007)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over Het Pannenhuis

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Het Pannenhuis

Kerkstraat 9
2240 Massenhoven
Tel: 03/464.04.49

www.hetpannenhuis.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden