L'Epicerie du Cirque

Frans, Fusion

L'Epicerie du Cirque
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenFrans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €menu's van 27.50€, 35€, 65€
Voorgerecht €10,50 tot €24
Hoofdgerecht €27 tot €36
Nagerecht €7 tot €16
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
zo gesloten

Over L'Epicerie du Cirque

Hoeven we L'épicerie du Cirque nog voor te stellen? Het restaurant is nu al zes jaar lang wat men noemt een vaste waarde in Antwerpen. In juni 2012 potten en pannen naar een nieuwe locatie: de levendige Volkstraat. Chef Dennis Broeckx bewijst er elke dag opnieuw hoe koken een passie kan zijn en zijn echtgenote Ellen Destuyver is een gastvrouw wiens middle name 'klantvriendelijk' is. De nieuwe look is meer dan geslaagd, dankzij de Scandinavische touch. De stijlvolle houten luchters, de blanke muren en de organische materialen geven een strakke maar speelse indruk. De halfopen keuken is achteraan. Ellen wordt in de bediening bijgestaan door enkele nieuwe gezichten.
Het restaurant zit aardig vol als we er op een doordeweekse dag binennstappen. We starten met een glaasje champagne voor mezelf en mijn partner proeft van een kruidige cocktail van Filliers Gin met kaneel, steranijs en zeste van sinaasappel, een geslaagde combinatie. De kaart biedt eigenzinnige gerechten die mijn nieuwsgierigheid aanwakkeren. Maar ik kan ook kiezen voor een luchmenu (€27,50), een driegangenmenu (€35), vijfgangenmenu (€65) en streekmenu 'Jong Keukengeweld'(€45). We laten ons verleiden tot het vijfgangenmenu. De hapjes zijn stuk voor stuk smaakbommen die hopelijk een prelude zijn voor wat volgt. Elk hapje wordt door de bediening tot in detail van commentaar voorzien. Ik kies een uitzonderlijk wijn, Nun-Cal Raspallet 'Improvisació', Penedès, uit Spanje (€45). Het gebruik van de xarel-lodruif geeft deze wijn een aroma van abrikozen, citrus en gedroogd fruit. De fles wordt professioneel geopend en gedecanteerd. De wijn is perfect op temperatuur. Het eerste voorgerecht is gebraiseerde kardoen, lauw geserveerd met zachte crème van Comté, gepekelde bietjes en 'tripmadam' (vetkruid). Een uitstekende start met een vegetarisch gerecht, gedurfd en geslaagd. Het tweede gerecht is een noordzeekrabsalade met melk van avocado en chili, opgelegde knolselder en krokante sesam. De gepekelde groenten zijn correct gedoseerd. Dit is een schoolvoorbeeld van puur eigentijdse Scandinavische keuken. Als laatste tussengerecht wordt er traag gegaard buikspek geserveerd, vergezeld van hoisin, kokos-pindacrunch en afgewerkt met tartaar en tempura van gamba. Een combinatie die niet stoort, maar de smaak van de gamba gaat wel wat verloren, vooral door het gebruik van hoisinsaus. Het hoofdgerecht is een smaakvolle climax van zacht gegaarde houtduiffilet, gerookte ui en in melk gegaarde schorseneer, jus van jeneverbes en bonenkruid. Een herfstbord met smaken die rechtstreeks uit het bos lijken te komen. Buiten categorie! De gerookte ui geeft dit gerecht een andere dimensie. Het nagerecht bestaat uit structuren van banaan en karamel. In plaats van een slangetje of cirkeltje worden de verschillende structuren in een schaaltje geschikt, leuk. En wat een proeverij! Een uitstekende afsluiter van een dinertje dat mij zal bijblijven als de top van het jaar 2012. Beter is moeilijk. Dennis heeft zichzelf overtroffen. Koken is een kunst, daar zijn we het duidelijk over eens.

'Koken is een kunst in deze uitstekende en eigenzinnige keuken'

woord Dirk De Schutter
(12/12/2012)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over L'Epicerie du Cirque

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 8
 
  4/5

 
  5/5

dheedene - 8/10/14 22:59

Heerlijk gegeten, perfecte bediening, leuk om in een sterren restaurant ook nog a la carte te kunnen eten.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

jo - 19/05/14 11:55

Heerlijk gegeten en genoten van de ongedwongen sfeer in het restaurant. Het menu was voortreffelijk, we zijn komen eten in het kader van de restaurantweek.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

De Smedt - 3/05/14 10:59

Heerlijk genoten van een gangen menu, voldoende variatie in de gerechten, een voor een smaakbommen Bediening is nochalant maar correct en heeft voldoende kennis van wat er gebeurd. Een enorme aanrader op alle vlak

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Marc - 27/04/14 8:59

Na ons laatste bezoek waren we zwaar teleurgesteld in dit restaurant. Wat ons vooral stoort is de onprofessionele bediening (het zijn ook steeds andere gezichten !!!)We hebben drie keer moeten vragen om wat meer boter, één minuscuul botertje voor 6 personen was echt te weinig. Na het hoofdgerecht werd gevraagd of alles ok was, waarop we reageerden dat het vlees van een van onze disgenoten echt oneetbaar was (dat vlees is dan ook integraal terug gegaan naar de keuken.)Na meermaals navragen aan de "dienster" kwam het antwoord dat dat dan maar vroeger moest gemeld worden. Dit was ons 5de bezoek aan dit restaurant maar ik vrees ook ons laatste. De laatste 3 bezoeken hebben we telkens skrei en eend gekregen en dit in een tijdspanne van 3 maand.Wel viel ons op dat er nu blijkbaar toch iemand is gevonden die nuttige dingen over de aangepaste wijnen kan vertellen (dit was voordien wel anders)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

van rooj - 8/04/14 11:50

Heel erg lekker en vers eten, tegen een mooie prijs. Leuk dat Michelin deze weg inslaat.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

dominique_dubois@Skynet.be - 16/02/14 12:40

dond 13 febr tweemaal lunchmenu genomen .Vriendelijke bediening , zeer fijn , origineel en lekker eten .Prima verhouding prijs /kwaliteit ! We komen zeker nog eens terug .

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

miek - 15/02/14 23:06

Ongelooflijk leuke plek, heerlijk eten, lekkere wijnen perfect uitgezocht bij het menu. Je komt hier eten in leuke sfeer, ongedwongen en toch met kennis van zaken. Perfect, the place to be !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Kaat - 10/01/14 10:22

GEWELDIG! ik ben hier zot van en ik heb enkel lof over dit restaurant. TOP kwaliteit ,vriendelijke bediening. De bediening is wel losjes in de omgang,maar liever wat losser dan een stijven ark!! Het eten is subliem en de muziek was ook van een goede keuze.Dit was mijn 3de keer dat ik hier ben komen eten,de vierde keer komt eraan...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over L'Epicerie du Cirque

buurt: Het Zuid
Volkstraat 23
2000 Antwerpen
Tel: 03/238.05.71

www.lepicerieducirque.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb resto | film | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden